În Oradea se va deschide un hotel din lanțul Mercure, care va avea 90 de camere, un restaurant, piscină, zonă de spa și sală de fitness. Hotelul va fi deschis de grupul hotelier francez Accor, în colaborare cu partenerul local Grand Hotel West, cu care a semnat un acord de franciză. 

Noua unitate hotelieră din Oradea se află în construcție pe strada Ceyrat nr. 37, în cartierul West Residence, și ar urma să primească oaspeți la începutul anului 2026. 

„Mercure Oradea va aduce în fermecătorul oraș din nord-vestul României 90 de camere elegante și amenajate cu bun gust, un restaurant, un lobby bar și o cramă. Hotelul va dispune de asemenea de o zonă de conferințe versatilă, cu două săli multifuncționale care pot găzdui, fiecare, până la 150 de participanți și care îl recomandă drept o destinație optimă atât pentru evenimente de afaceri, cât și pentru evenimente private. Călătorii în căutare de relaxare se vor bucura de o piscină interioară, o zonă de spa și o sală de fitness. Un spațiu de joacă pentru copii și o parcare de 105 locuri vor completa serviciile și experiența oaspeților”, se arată într-un comunicat de presă al grupului Accor. 

Acesta subliniază că hotelul se va afla „la 4 km de viitoarea fabrică Nokian Tyres și la doar 17 km de Borș, unul dintre cele mai importante puncte de trecere a frontierei României cu Ungaria”.

„Deschiderea unui nou hotel Mercure în Oradea va îmbunătăți infrastructura hotelieră a orașului, oferind un nivel superior de cazare și servicii pentru a satisface exigențele noii generații de călători. Noul hotel va oferi sejururi confortabile și memorabile pentru turiștii de leisure și va deveni cu siguranță destinația preferată a călătorilor în interes de afaceri și a investitorilor internaționali”, a precizat Maria Drăgulin, director de dezvoltare Accor pentru România, Bulgaria, Moldova și Republica Cehă.

„În calitate de investitor local și susținător activ al dezvoltării orașului Oradea, sunt convins că noul hotel Mercure pe care îl deschidem în parteneriat cu Accor va aduce o alternativă valoroasă și atractivă la oferta curentă de ospitalitate din oraș. În plus, un nou hotel afiliat unui lanț internațional va consolida poziționarea orașului nostru ca destinație de călătorie. Astfel, contribuim la stimularea potențialului turistic și generăm beneficii economice de durată.”, a transmis, la rându-i, Rareș Țicra, reprezentant al Grand Hotel West Oradea. 

Accor este un grup ce cuprinde peste 40 de branduri hoteliere, de la categoria lux până la cea economică. Fondată în 1967, Accor SA are sediul central în Franța, dar oferă experiențe în 110 țări, prin intermediul a 5.400 de proprietăți, 10.000 de restaurante și baruri, facilități de wellness sau spații de lucru flexibile.

În ceea ce privește hotelurile Mercure, sunt peste 850 de astfel de unități de cazare în peste 60 de țări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!