Zaţ Cafe se deschide luni, 12 octombrie, în vecinătatea Teatrului Regina Maria, pe strada Madach Imre, şi aduce pentru orădeni cafea din Etiopia, Guatemala şi Nicaragua, proaspăt prăjită la Kappa Kaffe, care a creat şi două reţete exclusive. Localul este decorat cochet, cu o pictură interioară ce ilustrează strada Republicii, realizată manual.

Din lume adunate

Ideea investiţiei este mai veche, iar munca a început din februarie. "Ne-am dorit să aducem ceva unic pentru orădeni, să experimenteze noi gusturi într-un spaţiu cochet. Aşa am găsit prăjitoria Kappa Kaffe din Oradea, care nu numai că ne va aduce cafea proaspăt prăjită, dar a creat pentru noi şi două reţete secrete în care au fost amestecate boabe de cafea din diferite ţări, totul pentru a genera un spectacol al gustului", spune administratorul Cezar Duca (foto jos, stânga), care a deschis cafeneaua împreună cu asociatul său, Molnar Csaba (foto dreapta).

Doritorii vor putea alege astfel să servească o cafea monorigin, adică realizată cu boabe doar din Guatemala, preferată în special de femei pentru gustul subtil de cacao, Brazilia, în care se vor simţi note de caramel, sau o vor putea încerca pe cea din Etiopia, o cafea mai acidă, a cărui gust rămâne minute bune în papilele gustative. Clienții vor mai putea alege şi cafea din India, Columbia, Nicaragua sau una dintre cele două reţete secrete. "Iubitorii de cafea vor putea cumpăra în curând şi pachete de cafea monorigin în pachete de 250 de grame", adaugă Csaba.

Preţurile? Un espresso sau ristretto vor costa 4 lei, un capuccino 6 lei, doppio 7,5 lei și americano 4,5 lei. Acestea pot fi completate şi cu diferite arome, cea mai populară fiind caramelul sărat.

La Zaț Cafe vor fi, desigur, şi o sumedenie de băuturi răcoritoare, dar şi ceaiuri, fresh-uri şi produse de patiserie precum brioşe pufoase, croissante cu unt, sandviciuri sau fursecuri.

Pentru artişti...

Noua cafenea este specializată pe livrările de tip "To go", însă în viitor, după ce vor fi gata lucrările de reabilitare a zonei, va amenaja şi o terasă.

Până atunci, cei care doresc să savureze cafeaua în interior vor avea parte de un decor inedit. Pictoriţa Florence Sabău, alături de câţiva tineri pe care i-a pregătit de mici, au lucrat timp de o lună la pictura ce ilustrează strada Republicii în zona Palatului Moskovits, dar şi la alte desene din interior (foto).

"Din echipă mai fac parte Ada Burlacu, care s-a ocupat de design, Ionela Novac, care a pictat ceştile şi farfuriile, David şi Natalia Sere, care au lucrat la logo, şi prietenul nostru Sergiu Aursulesei, care a ne-a ajutat să alegem numele localului", spune Cezar Duca.

Toate produsele Zaţ Cafe vor putea fi încercate, începând de luni dimineaţă, organizatorii anunțând și că primele 100 de espresso-uri fiind din partea casei. Acestea sunt pregătite din drag pentru orădeni şi dăruite lor chiar de ziua oraşului de pe Criş...