Compania Naţională de Investiţii (CNI) va semna, în cursul lunii februarie, contractul de execuţie pentru Sala de sport polivalentă, cu 5.000 de locuri, care va fi ridicată pe amplasamentul Pieţei Obor din Oradea.

Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii Primăriei, care au precizat şi că, în acest context, piaţa de vechituri va fi mutată vizavi de Cartierul Europa până în luna iunie.

"În urma soluţionării unei contestaţii de către Curtea de Apel Bucureşti, Compania Naţională de Investiţii va semna în cursul acestei luni contractul de execuţie pentru Sala de sport polivalentă care urmează să fie construită în Oradea, pe amplasamentul actual al Pieţei Obor", se arată în comunicatul Primăriei.

Prezent la Oradea la finalul anului trecut, ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, spunea că licitaţia a fost adjudecată, însă a fost contestată.

După cum se ştie, terenul pentru sala polivalentă este pus la dispoziţie de Primăria Oradea, iar investiţia este realizată din bani de la bugetul central, prin CNI. 

Proiectul face parte din Programul naţional de construcţii de interes public sau social, subprogramului "Săli de sport", şi a avut alocat, din partea Guvernului, un buget de 61,4 miloane lei fără TVA, din care cheltuieli pentru proiectare - 2,2 milioane lei, cheltuieli pentru investiţia de bază - 58,4 milioane lei şi cheltuieli pentru organizare de şantier - 658.628 lei.

"În următoarele luni, consorţiul care a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia sălii de sport va lucra la realizarea proiectului tehnic, va depune documentaţiile pentru obţinerea avizelor necesare, inclusiv pe cel de la Autoritatea Aeronautică, iar dacă nu vor fi probleme, cel mai probabil în vara acestui an se va finaliza proiectul tehnic, urmând să înceapă lucrările", se arată în aceeaşi informare. Lucrările vor dura 2 ani.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, Piaţa Obor va fi mutată până la sfârşitul lunii iunie pe strada Ogorului, vizavi de Cartierul Europa. "În paralel, Administraţia Domeniului Public va începe de la sfârşitul lunii februarie lucrările de amenajare a noii Pieţe Obor, care vor fi executate de firma Trameco, amplasamentul de 8,3 hectare fiind vizavi de cartierul Europa, peste şoseaua de centură. În patru luni de la emiterea ordinului de lucrări, acestea ar urma să fie gata, în aşa fel încât, începând cu 1 iulie 2018, piaţa să funcţioneze pe noul amplasament", se arată în comunicat.

De asemenea, până la finalul acestui an, Primăria Oradea şi constructorul vor finaliza studiul de fezabilitate pentru parcările, accesele şi amenajările exterioare aferente Sălii de sport, lucrări ce vor costa aproximativ 3 milioane euro şi vor fi suportate de municipalitate. Lucrările la parcări şi accese se vor realiza la jumătatea anului 2019, în aşa fel încât până la finalizarea Sălii de Sport Polivalente, şi acestea să fie gata.