Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din Poliția Oradea au început, luni, urmărirea penală faţă de orădeanul Marcel Varga pentru furt calificat, bărbatul fiind suspectat că, în perioada februarie-mai, împreună cu alte două persoane, a intrat în 14 societăți comerciale din Oradea de unde a sustras bunuri ale angajaților.

"Intrau în timpul zilei în magazine, cabinete medicale, saloane de înfrumuseţare sau farmacii şi, profitând de neatenţia lucrătorilor comerciali, sustrăgeau bunurile de valoare ale acestora, lăsate nesupravegheate", a explicat, marți, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției.

Varga și cei doi complici ai săi au furat telefoane mobile, portmonee şi diverse sume de bani, provocând un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei, din care anchetatorii au recuperat circa 50%.

Luni, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Oradea, iar magistraţii au emis faţă de el un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile, iar în prezent este încarcerat în Arestul IPJ Bihor. Polițiștii au reușit să identifice și pe ceilalți doi hoți, un bărbat și o femeie, cea din urmă, Oros Jutka, fiind arestată acum într-un alt dosar.

Potrivit anchetatorilor, cei trei hoți au mai fost cercetați, pentru fapte similare, dar până acum au scăpat cu amenzi administrative. "Ei fac parte dintr-o grupare de circa 10 persoane fără domiciliu sau loc de muncă, profilată pe furturi. Grupul și-a stabilit cartierul general în Parcul 1 Decembrie din centrul Oradiei unde, de altfel, majoritatea rămân și peste noapte. Se adună câte 3-4 și merg la furat", a declarat BIHOREANULUI unul dintre anchetatori.

Tot luni, agenţii orădeni de siguranţă publică şi patrulare l-au depistat pe un bărbat de 22 de ani din Felcheriu, suspectat că în noaptea de 27/28 iunie a furat mai multe haine întinse la uscat pe sârmă, de lângă un imobil situat între localităţile Oradea şi Sânmartin. Prejudiciul, în valoare de 500 de lei, a fost recuperat integral de poliţişti.