Potrivit noului regulament de repartizare a terenurilor pentru tineri, atribuite în baza Legii nr. 15/2003 - privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, care va intra în dezbatere publică pe 22 iunie, de la ora 15, în Sala Mare a Primăriei, beneficiarul va trebui să prezinte un angajament financiar sau dovada unor resurse financiare pentru realizarea investiţiei.

De asemenea, din cauza faptului că au existat cazuri în care beneficiarul şi-a ridicat imobilul pe terenul vecin, municipalitatea a introdus obligaţia ca beneficiarul să împrejmuiască terenul în termen de trei luni de la data atribuirii, iar parcelele vor trebui întreţinute potrivit normelor de mediu.

„Modificările aduse prin acest regulament sunt o necesitate având în vedere că un număr mare de tineri care au beneficiat de parcele din partea Primăriei Oradea nu s-au încadrat în termenul prevăzut de lege, un an de la atribuirea parcelelor, pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie", se arată într-un comunicat trimis marţi de Primăria Oradea.

Din cauza nerespectării termenului, în şedinţa ordinară a Consiliului Local de luna trecută, a fost votată retragerea parcelelor în cazul a 51 de tineri orădeni. În plus, potrivit municipalităţii, 15 persoane şi-au depus cereri de renunţare la terenurile primite, motivând că nu au fondurile necesare construcţiei.

Cei interesaţi îşi pot lăsa propunerile la Centrul de Relaţii cu Publicul sau le pot trimite pe adresa de email spatrimoniu@oradea.ro până la data dezbaterii.