Primăria Oradea a anunţat, vineri, că din 25 ianuarie se suspendă activitatea centrului de vaccinare anti-Covid de la Colegiul Tehnic Traian Vuia, unde funcţionau două fluxuri, unul pentru administrarea serului produs de Pfizer, iar un altul pentru serul produs de Johnson & Johnson.

"În cazul în care adresabilitatea va creşte în perioada următoare, municipalitatea are posibilitatea de a relua activitatea centrului Traian Vuia", se precizează în informare. 

Mai mult, conform comunicatului Primăriei, la centrul deschis în Orăşelul Copiilor va rămâne funcţional un singur flux de vaccinare, unde "se vor putea imuniza copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, dar şi adulţii. Aici se administrează serurile Pfizer şi Johnson & Johnson".

Deşi reprezentanţii municipalităţii nu arată explicit în informarea transmisă care sunt motivele din spatele deciziei, este destul de evident că centrele de vaccinare nu prea mai au "clienţi", ritmul administrării serului anti-Covid fiind unul scăzut şi în Bihor, la fel ca-n toată ţara.

Spre exemplu, în toate centrele din Bihor au fost administrate joi doar 385 de doze, iar miercuri doar 420. Asta chiar dacă procentul persoanelor eligibile vaccinate în Bihor ajunsese, pe 5 ianuarie, doar la 42%, conform datelor CNCAV.

Merită precizat că persoanele care iniţial au fost programate pentru rapel la centrul de la "Traian Vuia" vor trebui să se prezinte la Centrul de tip modular amenajat în Piaţa Emanuil Gojdu (pe platoul de lângă Casa de Cultură). Acolo se administrează vaccinurile Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna şi AstraZeneca, iar centrele sunt deschise zilnic, de la 08.00 la 20.00.