Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit, zilele trecute, o groapă de gunoi clandestină pe terenul unui localnic din satul Cociuba Mare, plină cu deşeuri de ambalaje de toate felurile, de la hârtii şi cartoane, la folii de plastic, PET-uri, doze de aluminiu şi ambalaje de lemn.

În urma verificărilor, comisarii de mediu au depistat că gunoaiele proveneau de la o firmă care deţine patru magazine de tip "ABC" în comună şi care n-avea contract de salubritate cu un operator autorizat, ci se descotorosea de mizerii în curtea unui vecin.

"Persoana fizică identificată nu deţine autorizaţie de mediu pentru activităţi de colectare a deşeurilor, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor", se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Bihor.

În timpul controlului, patronul magazinelor a încheiat contract de salubritate cu o firmă de profil, dar asta nu l-a mai ferit de pedeapsă. Garda de Mediu Bihor l-a amendat cu 3.000 de lei, iar o sancţiune s-a dat şi pentru proprietarul terenului pe care a depozitat gunoaiele, în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, comisarii de mediu au impus proprietarului terenului să cureţe amplasamentul până cel târziu pe 12 martie.

"Astfel atragem atenţia către toţi deţinătorii de magazine (comerţ cu ridicata) de orice fel, asupra faptului că deşeurile generate din activitate se valorifică sau elimină prin operatori economici autorizaţi", a mai transmis Garda de Mediu Bihor.