În comuna Prăjeşti din judeţul Bacău, o comună foarte săracă ce n-are drumuri asfaltate ori sistem de canalizare, se ridică o construcţie importantă: sediul Primăriei, inspirat din celebrul muzeu Luvru.

Potrivit Pro TV, clădirea are la intrare o cupolă de sticlă, în formă de piramidă. În plus, acoperişul este retractabil.

Primarul Eugen Antica se mândreşte cu ctitoria lui, care va costa în total 400.000 de euro, bani primiţi de la Guvern.

Acelaşi edil cu viziuni franţuzeşti se mândreşte şi cu o grădină botanică făcută în comună, pe modelul mult mai celebrelor grădini de la Versailles. Grădina din Bacău e plină de plante exotice.

În Prăjeşti se mai găseşte şi un muzeu, ridicat cu 400.000 de lei, bani din bugetul local. Nu are mai deloc vizitatori, dar nu contează pentru Antica. Important e că a expus acolo toată colecţia fostului său profesor de ştiinţele naturii, muzeul având de la războaie vechi de ţesut la raţe împăiate ori purcei cu malformaţii.

Localnicii nu prea sunt interesaţi de investiţiile primarului, scrie Pro TV. Asta pentru că în timp ce se uită la piramida de sticlă din Primărie ori la muzeu îşi aduc aminte că ei n-au drumuri asfaltate ori reţea de canalizare.