Sărbătoare mare în comuna Oancea, judeţul Galaţi, unde primarul le-a făcut localnicilor un cadou întârziat de Mărţişor: un excavator performant, care să facă faţă ninsorilor şi inundaţiilor. Utilajul a fost decorat cu steagul României şi cel al UE şi chiar împodobit cu un şnur alb-roşu, iar apoi a defilat... pe ritmuri de fanfară pe străzi.

"Astăzi, 10 martie 2014, comuna Oancea, judeţul Galaţi a primit un frumos mărţişor şi anume un utilaj multifuncţional, buldoexcavator, marca Jisibi 4 CX, cu un consum foarte mic şi cu un mare capacitate de intervenţie în orice moment, în caz de calamitate şi alte intervenţii grele care s-ar petrece pe teritoriul comunei", a anunţat Victor Chiriloaie, primarul din comuna Oancea.

Potrivit Digi 24, pătrunşi de importanţa momentului, membrii fanfarei au continuat să intoneze partituri solemne în faţa Primăriei, fără să-şi ia ochii de la utilaj. Asta chit că aceste partituri sunt intonate, de regulă, doar în faţa unor oaspeţi oficiali.

Dacă unii localnici au venit să vada ce-i cu atâta zarvă pe uliţele comunei, alţii au renunţat la atitudinea solemnă şi chiar la o parte din haine şi au început să danseze.

Primarul spune că era neapărată nevoie de acest buldoexcavator performant: "Pe teritoriul comunei se petrec diferite fenomene meteorologice sau calamităţi naturale şi unde este nevoie să intervenim într-un timp scurt, inundaţii, înzăpeziri, viscole şi se justifica cu prisosinţă ca acest utilaj să fie în comuna Oancea".

Problema persoanei care va manevra utilajul a fost rezolvată într-un mod iscusit, tot de edil: "Un om din cadrul primăriei, prin cumul de funcţii, să exploateze acest utilaj cu mare atenţie, deoarece suma pe care am achitat-o pentru acest utilaj,este destul de mare şi anume 125 de mii de euro".

Banii au fost achitaţi din bugetul Primăriei, dar urmează să fie recuperaţi din fonduri europene.