Fundaţia Comunitară Oradea va lansa, pe 28 septembrie, ediţia a doua a programului Ştiinţescu, prin intermediul căruia va oferi 120.000 de lei pentru iniţiative bihorene care îşi propun să trezească interesul tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani pentru ştiinţe, prin proiecte educaţionale nonformale din domeniul STEM, adică ştiinţe, tehnologie, inginerie, matematică.

"Ştiinţescu Oradea încurajează o altfel de învăţare şi doreşte să arate, prin iniţiativele şi proiectele finanţate, că ştiinţele pot avea aplicabilitate imediată la orice vârstă, reprezentând o lume fascinantă care merită descoperită, ducând la înţelegerea unor fenomene simple şi la dezvoltarea unor noi abilităţi", precizează organizatorii într-un comunicat.

Evenimentul de lansare a concursului de proiecte va fi parte integrantă a unui târg de ştiinţe care va avea loc la Universitatea Creştină Partium, pe 28 septembrie, de la ora 18. "Publicul larg bihorean va avea oportunitatea să viziteze standurile celor 13 proiecte finanţate în cadrul ediţiei I, să interacţioneze cu iniţiatorii acestora, precum şi cu o parte din tinerii care au făcut cunoştinţă cu ştiinţa dincolo de teorie, bazată pe practică şi proprie experimentare", se mai precizează în comunicat.

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Ştiinţescu îşi pot înscrie proiectele până la data de 19 noiembrie 2017, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului Fondul Ştiinţescu Oradea: http://oradea.stiintescu.ro/detalii-inscriere/.

Programul este o iniţiativă a Romanian-American Foundation, în parteneriat cu Federaţia Fundaţiile Comunitare din România şi cu sprijinul finanţatorilor locali.