Drumul naţional 76 între Oradea şi Beiuş a intrat, timid, în reparaţii. Câteva utilaje ale firmei CCF Timişoara lucrau, joi, la decopertarea gropilor de pe secţiunea de drum care străbate comuna Sânmartin.

"Fiind sezon festival, am început să lucrăm pe această secţiune ca turiştii să ajungă mai uşor în Băile Felix", a explicat pentru BIHOREANUL Mihai Munteanu, reprezentant CCF Timişoara.

Circulaţia rutieră este întreruptă parţial de utilaje, însă niciun şofer nu are de aşteptat prea multă vreme până când să treacă de maşinării. Cel mai greu se circulă chiar în Sânmartin, la ieşirea spre Oradea, unde cele două benzi de pe sens sunt decopertate aproape complet, iar şoferii fie fac adevărate slalomuri, fie o iau pe acostament ca să evite gropile.

Restul drumului, până la Beiuş, este în continuare spart de gropi. Porţiuni scurte de şosea au fost de asemenea decopertate, însă cea mai mare parte a drumului a rămas încă neatinsă de utilajele constructorului.

CCF Timişoara a câştigat în 2011 licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru repararea DN 76, între Oradea şi Beiuş. Contractul a fost semnat la 30 ianuarie 2012, lucrarea în valoare de 36,6 milioane euro (peste 161 milioane lei) fiind programată să înceapă în 4 aprilie 2012 şi să fie încheiată la 4 aprilie 2014. Cum, însă, CNADNR nu a asigurat finanţarea, lucrările au fost abandonate luni întregi.

Starea deplorabilă a drumului i-a scos din pepeni pe şoferii bihoreni, care în luna aprilie au protestat într-un mod inedit, plantând panseluţe în gropile din şosea.