Firma Construcții Erbașu a început lucrările pentru realizarea fundației viitorului Centru Cultural Multifuncțional, săpăturile urmând să ajungă până la 12 metri. Pentru că sala mare va fi semiîngropată, inclusiv fundația scenei va fi la o adâncime de 8 metri.

„În următoarele două luni se va fora la 12 metri adâncime și se va turna un perete pe circumferința centrului cultural în lungime de 500 metri. După terminarea fundației vor începe săpăturile în spațiul astfel creat. Sala mare va fi realizată semiîngropată, fundația scenei fiind prevăzută la minus 8 metri. Până în toamnă, lucrările se vor ridica deasupra solului”, a transmis, printr-un comunicat, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Clădirea va avea o sală principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 locuri, din care 22 destinate persoanelor cu dizabilități, două săli secundare multifuncţionale, foaiere şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

Proiectul prevede și asigurarea utilităților, amenajarea căilor de acces, a aleilor și platformelor pietonale, precum și a spațiilor verzi. Valoarea contractului semnat cu firma Construcții Erbașu este de 122,284 milioane lei (cu TVA inclusă), iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 32 de luni.

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este de 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp.

Proiectul este finanțat din bugetul CJ Bihor și fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

Centrul Cultural Multifuncțional se construiește în perimetrul delimitat de Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană, Muzeul Țării Crișurilor, ITM, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!