Strada Iosif Vulcan şi o nouă parte a Pieţei Ferdinand au devenit, la începutul acestei săptămâni, şantiere, muncitorii contractaţi de municipalitate lucrând la modernizarea celor două zone. Traficul a fost în parte restricţionat, în parte redirecţionat pe alte artere.

Concret, de luni, traficul pe strada Iosif Vulcan, a fost închis, pentru executarea mai multor lucrări de modernizare a arterei, dar şi pentru continuarea lucrărilor de pietonalizare a străzii Libertăţii. 

Strada Iosif Vulcan va rămâne închisă traficului până la finalul anului, potrivit unei decizii luate de Comisia de Circulaţie a Primăriei Oradea. 

Pe durata lucrărilor vor putea intra cu maşina pe stradă doar riveranii. "Pe strada Iosif Vulcan va fi mai mult de lucru fiindcă acolo vor fi înlocuite inclusiv reţelele de termoficare şi de apă. Potrivit proiectului, pe această stradă se vor lărgi trotuarele şi nu vor mai fi locuri de parcare pe partea dinspre Casa Darvas", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Oradiei, Florin Birta.

S-a transformat în şantier şi porţiunea de şosea din Piaţa Ferdinand, de la Podul Ladislau spre strada Iosif Vulcan. Muncitorii continuă astfel lucrările la proiectul de reabilitare a Pieţei Ferdinand şi transformare a unei părţi a acesteia în spaţiu pietonal. Acestea ar putea fi gata până la finalul anului.

Circulaţia pietonală în zonă este îngreunată, iar circulaţia rutieră nu se mai poate desfăşura dinspre pod spre Iosif Vulcan. Sectorul acesta va rămâne închis traficului rutier până pe 31 decembrie. 

Drept urmare, Primăria a reaşezat arterele de circulaţie din zonă. A fost deschis traficul pe strada Patrioţilor din faţa restaurantului Astoria, care a fost asfaltată săptămâna trecută.

De asemenea, strada Moscovei a fost transformată în arteră cu două sensuri, parcarea pe marginea carosabilului fiind interzisă.

Pe strada Ady Endre a fost inversată circulaţia, în sensul că se va putea circula dinspre podul Sfântul Ladislau spre Clubul Constructorul.