S-au creat ambuteiaje, vineri, la ieșirea din Oradea înspre Satu Mare, pe Bulevardul Ștefan cel Mare, din cauza unor lucrări de reparații efectuate pe şoseaua de centură a oraşului.

Se lucrează, concret, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Ştefan cel Mare şi sensul de pe Calea Sântandreiului al inelului de centură, încă din 22 iunie, la comanda Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

"Este vorba de aproximativ 5 kilometri de drum, unde se reface stratul de uzură, prin frezarea asfaltului vechi şi aşternerea unui nou strat de asfalt", a transmis, vineri, Primăria Oradea. 

Lucrările le-au dat bătăi de cap şoferilor care, vineri după amiaza, au vrut să iasă din oraş spre Satu Mare. Din cauza şantierului din zona intersecţiei centurii cu Ştefan cel Mare s-au creat cozi mari de maşini pe bulevard întinse până după intersecţia cu strada Transilvaniei (video)

Lucrările de reparaţii vor continua şi într-un alt perimetru al şoselei de centură a Oradiei, tot la comanda CNAIR. Mai precis este vorba despre tronsonul cuprins între magazinul Brico Depot (cel din Nufărul) şi până la sensul giratoriu de la intersecţia cu drumul care duce spre Metro. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, au mai transmis reprezentanţii municipalităţii. Pe o porţiune de 2 kilometri peste stratul de asflat se va turna un strat de mixtură asflatică subţire (şlam bituminos).

În cazul ambelor tronsoane se lucrează și se va lucra pe câte o bandă de pe fiecare direcție de mers, astfel încât traficul să nu fie oprit.

Şantierele de lucru pe cele două tronsoane de pe centura municipiului ar trebui finalizate în luna august, însă termenul va fi influenţat şi de vreme.

Primul tronson, cel din Rogerius, este reparat de firma Drum Construct, iar cel de-al doilea, din Nufărul, de firma Sat Reabilitare Reciclare. Valoarea totală a lucrărilor este de 400.000 lei.