Sărbătoarea naţională e un mister pentru mulţi dintre tineri care au alte preocupări decât şcoala. Chiar dacă au ieşit de foarte puţin timp de pe băncile liceelor au uitat ce se sărbătoreşte pe 1 Decembrie.

Nici vedetele care apar zilnic în presă nu sunt un exemplu tocmai bun. Bianca Drăguşanu, spre exemplu, fosta iubită a designerului Cătălin Botezatu spune că a uitat cine a scris versurile imnului naţional. "Cine a scris imnul naţional al României? Nu ştiu, dar nu cred că suntem la ora de cultură generală. Mai bine îi întrebi pe studenţi că sunt la şcoală. Eu am uitat. Versurile? Am uitat", a spsu Bianca Drăguşanu.

Totuşi, nici cei care sunt încă pe băncile şcolii nu ştiu mai multe. O tânără care a câştigat miss popularitate în rândul boboacelor de la o universitate particulară de prestigiu din Bucureşti nu ştie ce se sărbătoreşte de Ziua Naţională. "Ce s-a întâmplat pe 1 decembrie pe care-l sărbătorim noi ca zi naţională? Ei, unirea României, Unirea principatelor, ...în 69, nuu... nu mai ştiu acum că eu am dat la Geografie", a afirmat aceasta.