Revoltător! O tânără bolnavă de scleroză multiplă trebuie să înapoieze statului suma de 520 de lei, încasată ca indemnizaţie de handicap, pe motiv că a scris o carte, de pe urma căreia a obţinut 230 de lei într-un an, după cum anunţă Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, Marcica Belearta Mononoke, în vârstă de 37 de ani, e bolnavă de scleroză multiplă şi primeşte de la stat pensie de handicapat 39 de lei pe lună.

Povestea a fost făcută publică pe Facebook de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"39 de lei pe lună. Atât primeşte Ioana de la Statul Român indemnizaţie de handicap. Ioana (cu nume de scenă mai jos) are acum 37 ani şi a fost diagnosticată cu scleroză multiplă înainte să împlinească 30. Atât diagnosticul principal, cât şi cele secundare, nu îi permit să lucreze pentru a îşi câştiga existenţa. Aşa că statul are grijă de ea. Cam de 39 de lei pe lună. Pentru că Ioana a avut proasta inspiraţie (după cum se pare) să scrie o carte, de pe urma căreia a încasat cinstita sumă de 230 lei într-un an... Statul Român o execută. Cerându-i înapoi suma de 520 lei", a scris ministrul.

Cazul tinerei a devenit cunoscut pe reţelele de socializare şi a provocat indignare. "Această ţară a devenit prea greu de suportat. Atâta umilinţă, atâta scuipat, atâta jeg şi abjecţie sunt greu de îndurat chiar şi pentru un om care îşi iubeşte ţara", scrie o prietenă a tinerei.