Se-ntâmplă-n România anului 2016! Un ales local din partea PSD a divorţat de soţie ca să fie viceprimar. Femeia este secretar al aceleiaşi primării, iar dacă cei doi ar fi rămas căsătoriţi, bărbatul ei ar fi intrat în incompatibiliate.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, este vorba de Constantin Dan Burducel, actualul viceprimar al comunei Coloneşti, judeţul Olt, care a candidat pentru un post de consilier local, iar înainte de alegerile locale din 5 iunie, i s-a propus ca, în măsura în care PSD ar fi câştigat majoritatea în noul consiliu local al comunei, să fie vicprimar. Cum soţia sa ocupă de mai mulţi ani postul de secretar al comunei, între soţul viceprimar şi soţie ar fi intervenit situaţia de incompatibilitate, astfel că politicianul a ales calea divorţulu la notar, notificând apoi, Primăria Coloneşti de despărţire.

"Da, este un divorţ pe bune, pentru că ce se întâmplă, secretarul unei localităţi nu poate fi rudă de gradul I cu oamenii din funcţii precum cele de primar sau viceprimar. Iar dacă noi l-am susţinut pe băiatul ăsta pentru postul de vice nu putea fi altfel", a declarat, pentru agenţia de ştiri Mediafax, Nicolae Stan, primarul comunei Coloenşti, care este şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD.

În CL Coloneşti, PSD - opt mandate; PNL - două mandate; UNPR - un mandat.