Fundaţia Comunitară Oradea organizează în această vară o nouă ediţie a Swimathon-ului, adică un maraton de înot individual sau în echipă al cărui scop este strângerea de fonduri pentru proiecte sociale şi caritabile.

Organizatorii au anunţat joi că a început perioada de depunere a proiectelor care ar urma să fie promovate şi sprijinite în cadrul ediţiei a treia a Swimathon-ului, eveniment ce va avea loc pe 13 iunie la Bazinul Olimpic Oradea.

"Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative/cauze/proiecte diverse de implicare în comunitate", se arată într-un comunicat trimis de Fundaţia Comunitară Oradea.

Proiectele pot fi înscrise pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea până pe 1 aprilie. La finalul acestei perioade de înscrieri, Consiliul Director al Fundaţiei Comunitare Oradea va selecta cele 15 proiecte care vor rămâne în competiţie şi pentru care înotătorii se vor prezenta la linia de start şi în acest an.

În 2014, cele 15 proiecte înscrise au adunat în total circa 53.000 lei, bani proveniţi din donaţii făcute atât în ziua întrecerii cât şi după Swimathon.