Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că românii pot face plăți cu cardul de energie.

„Am virat sumele către Poșta Română, iar de astăzi (n.r. 20 februarie) beneficiarii pot utiliza ajutorul pentru facturile la utilități”, a declarat oficialul.

Cardurile pot fi folosite pentru plata facturilor la energie direct la poștaș, la oficiul poștal de pe raza domiciliului beneficiarului sau online, printr-o aplicație pe care Poșta Română o pune la dispoziție la adresa: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

La plata prin mandat poștal, documentele obligatorii sunt: cardul de energie în original, actul de identitate al beneficiarului de sprijin, în original, documentul/documentele justificativ/justificative prin care face dovada datoriei curente şi/sau restante faţă de furnizorul de energie şi/sau, după caz, faţă de asociaţia de proprietari/locatari.

Facturile la energie pot fi prezentate pe telefon, în format electronic, nefiind necesară imprimarea lor.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a livrat banii în conturile Poștei Române, iar începând de astăzi toți cei care au cardul pot efectua plăți, prin cele trei metode deja cunoscute: direct la poștaș, la oficiu sau prin intermediul aplicației de pe site-ul Poștei. Reamintesc faptul că pentru prima tranșă acest sprijin poate fi utilizat până la vară, așa că nu este nevoie să se grăbească nimeni, oamenii au tot timpul să își achite datoriile prin intermediul ajutorului oferit de Guvern din bani europeni”, a declarat Boloș.

Oficialul a transmis că românii care nu au primit încă cardurile le vor primi, dacă sunt eligibili. „Cei care sunt într-o situație incertă și se verifică zilele acestea dacă sunt într-adevăr eligibili, să stea fără grijă pentru că nu există riscul să nu primească ajutorul dacă li se cuvine conform legii. Listele se actualizează, se vor tipări și pentru ei carduri, vor avea, de asemenea, timp până la vară să epuizeze prima tranșă”, a mai spus ministrul.

Până acum, Poșta a distribuit cardurile în 1,7 milioane de gospodării, iar alte 700.000 de carduri urmează să ajungă la cei îndreptățiți în baza OUG 166/2022 în perioada următoare. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, MIPE a întocmit și un ghid cu situații speciale pentru utilizatorii acestor carduri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!