Fundaţia Comunitară pregăteşte o nouă ediţie a maratonului de înot Swimathon, prin care se strâng fonduri pentru diverse proiecte sociale, educative şi caritabile din Oradea şi judeţ. Doritorii pot să-şi depună proiectele până pe 11 martie, acestea urmând să fie supuse unei selecţii.

"Vrei să organizezi un concert de jazz? Vrei un spaţiu creativ, în care să picteze toţi artiştii neînţeleşi? Vrei să faci graffiti 3D în parcare? Sau să văruieşti scara blocului şi să plantezi panseluţe de-a lungul străzii? Sau poate ai un plan mai grandios? Vrei să pui pe roate o comunitate care tresare la o pasiune pe care nimeni nu ştie că o împărtăşeşte cu un sfert din oraş, fiindcă nu aveţi unde să o exersaţi împreună? Vrei să schimbi faţa oraşului, măcar în cartierul tău, să ajuţi un om care are nevoie de sprijinul nostru pentru a trece peste o cumpănă sau îţi doreşti să pui pe picioare o afacere socială? Înscrie-ţi proiectul la Swimathon Oradea până în 11.03.2018 şi începe să faci valuri!", transmit organizatorii.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

Un grup de iniţiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, îşi formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiţia de înot, fiecare echipă îşi creează reţele de donatori şi susţinători. Susţinătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulţi bani se adună în contul proiectului.

Cinci ediţii Swimathon Oradea înseamnă, în cifre: 81 proiecte finanţate, 1225 de înotători, 9619 lungimi de bazin, 479,4 km înotaţi, 200 de voluntari, 473.372 lei adunaţi, 1561 de sponsori şi donatori individuali şi  peste 4700 de susţinători în tribunele Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu.

Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei ce au nevoie de sprijin.

Mai multe informaţii se găsesc pe portalul Fundaţiei Comunitare Oradea. Ediţia a VI-a a Swimathon Oradea se va ţine pe 21 aprilie la Bazinul Olimpic.