Lucrările de reabilitare a podului de la ieșirea din localitatea Tinca spre Belfir, pe drumul județean DJ 792 A, sunt aproape finalizate, iar podul peste râul Crișul Negru va fi deschis circulației, a anunțat vineri Consiliul Județean Bihor, printr-un comunicat.

„În aceste zile se montează rosturile de dilatare, iar de sâmbătă, 31 decembrie, se va putea circula pe pod. Proiectul încheie lucrările la șase poduri în zona Tinca, trei reabilitate și trei refăcute în totalitate, valoarea totală a investițiilor depășind 4 milioane de euro, parte din fonduri europene, parte din bugetul Consiliului Județean Bihor”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Podul are o lungime de 77,9 metri și o lățime de 11,8 metri, din care 7,8 metri reprezintă partea carosabilă. Pentru siguranța circulației au fost montate parapate metalice și pietonale.

Pe durata lucrărilor, în zonă a fost amenajat un pod provizoriu, întrucât cel vechi (construit în urmă cu peste 70 de ani) a fost demolat și refăcut în totalitate. Până în luna martie va fi dezafectat podul provizoriu pe care s-a traversat râul pe perioada lucrărilor și se vor finaliza lucrările conexe: racordurile podului la drum, refacerea digurilor și asigurarea scurgerii apelor.

Lucrările fac parte din proiectul „Reparații capitale și refacere poduri pe DJ 792A Leș - limita - județ Arad“, care prevede lucrări capitale/refaceri la șase poduri, investiția fiind finanțată din fonduri europene.

Lucrările propriu-zise de construire a podului de la ieșirea din Tinca spre Belfir se ridică la valoarea de 5,834 milioane lei, cu TVA inclusă, și au fost executate de asocierea firmelor Dumexim, Tisoti Exim și Industrial Construct Ardeal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!