Hala de lapte din Piaţa Cetate se va redeschide începând de luni, au anunţat vineri reprezentanţii Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS). "Timp de trei săptămâni, hala s-a aflat în renovare şi modernizare. Lucrările s-au desfăşurat în regie proprie şi au costat circa 15.000 de lei", se arată într-un comunicat al RAPAS.

Renovarea halei de lactate a constat în amenajarea unei noi căi de acces pentru agenţii economici, prin vestiar, modernizarea vestiarului prin aplicarea de lambriuri şi cuiere şi vopsire. De asemenea, potrivit RAPAS, a fost igienizată şi izolată cabina grupului sanitar, printr-un hol de separare. Acum, ambele încăperi au parte de ventilaţie.

"S-au montat în grupul sanitar chiuvetă senzori, conform normelor sanitar-veterniare, s-a dezinfectat hala şi a fost revopsită cu vopsea anti-mucegai", se mai precizează în comunicat. Reprezentanţii RAPAS mai anunţă că, de luni, agenţii economici care vor reveni în hala de lactate vor găsi o încăpere ventilată, pentru a elimina mirosurile neplăcute, dar şi dotată cu neoane.

Totodată, uşa de la intrare în hală şi toate geamurile acesteia au fost schimbate cu termopane, iar la îmbinarea dintre pereţi şi pardosea a fost pusă scafă, adică o suprafaţă curbă pentru a evita adunarea murdăriei.