Cea de-a noua ediţie a concursului Nymphea Dance Festival aduce pe scenele orădene sute de dansatori din toată ţara dornici să-şi arate dibăcia mişcărilor.

Un concurs, două "ringuri"

Vineri şi sâmbătă, orădenii sunt invitaţi să vadă adolescenţi şi tineri demonstrându-şi talentul în competiţia Nymphea Dance Festival, ajunsă la a IX-a ediţie. Spectacolele vor reuni peste 40 de trupe din Oradea, Brăila, Bucureşti, Arad, Buzău, Ploieşti şi alte oraşe, care se vor întrece la categoriile Hip-Hop, Break Dance şi Mega Show.

"Din Oradea vor fi 15 formaţii. Anul acesta nu avem concurenţi din străinătate, pentru că mai sunt şi alte competiţii în această perioadă", spune Gabi Chevari, unul dintre organizatori. Cei mai buni din fiecare categorie vor primi cupe, diplome şi premii în bani, în valoare totală de 1.000 de dolari.

O parte a concursului, cea de Hip Hop şi Mega Show, se va desfăşura vineri şi sâmbătă, de la ora 15, la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde biletul de intrare va costa 12 lei, în timp ce întrecerea echipelor de Break Dance va avea loc la Casa Tineretului, sâmbătă, de la ora 19, preţul unui bilet fiind de 6 lei.