Neînţelegerile din cadrul USL devin tot mai conturate. Reprezentanţi ai PSD şi PNL şi-au aruncat replici dure, joi, presa din Bucureşti precizând chiar că a avut loc o "avalanşă de declaraţii belicoase" între cele două partide.

După ce Liviu Dragnea a declarat că, aritmetic, USD, alianţa încheiată luni între PSD, PC şi UNPR pentru alegerile europarlamentare, ar putea asigura, aritmetic, guvernarea, deci în absenţa PNL, liberalii au reacţionat. Vicepreşedintele PNL Florin Turcanu a declarat că se pregăteşte aruncarea PNL din Guvern, iar preşedintele PNL Bistriţa, Stelian Dolha, chiar i-a îndemnat pe pesedişti să-i elimine PNL de la guvernare. "Să ne dea afară de la guvernare, dacă nu mai au nevoie de noi, de liberali", a declarat Dolha.

Şi senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu au făcut declaraţii pe această temă, spunând că PSD îi forţează pe liberali să părăsească USL, dar şi că USD este o "chinezărie politică".

Tot joi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că partidul pe care îl conduce nu va accepta ca USL să devină moşia lui Victor Ponta. "Dacă cineva crede că PNL, cuminţel, aşa va accepta transformarea USL într-un fel de moşie a lui Victor Ponta, se înşeală", a spus şeful liberalilor.

Neînţelegerile în USL au apărut după ce PNL l-a propus pe Klaus Iohannis drept vicepremier, iar PSD a condiţionat această numire de instalarea şefului PC, Daniel Constantin, pe o funcţie similară.