Se schimbă ceasul, în acest sfârşit de săptămână. Trecerea de la ora de vară la ora de iarnă va avea loc, la fel ca în fiecare an, în ultimul week-end din luna octombrie. Astfel, sâmbătă noaptea, ora 4 va deveni ora 3, iar duminică, 29 octombrie, va deveni cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

Adevărul.ro notează că acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, fiind folosit totodată de peste 100 de ţări din întreaga lume. Pe atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie respectiv în prima duminică a lunii octombrie. Această practică a rămas valabilă până în 1943, când legea trecerii la oră de vară nu a fost în vigoare. De abia după 36 de ani, în 1979, s-a revenit la acest procedeu. 

În fiecare primavară, mai precis în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, trecem la ora de vară. În acest fel, se foloseşte lumina naturală pentru o perioadă ceva mai lungă de timp, pe parcursul unei zile. În schimb, odată cu instalarea toamnei, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie, se revine la ora normală. 

Specialiştii avertizează că nu ne va fi prea uşor să ne adaptăm la ora de iarnă, bioritmul nostru fiind bulversat, într-o oarecare măsură. Ne va fi greu să adormim, de aceea, cel puţin în primele zile vom pierde o oră de somn. În plus, mutatea accentuează depresia, stresul şi anxietatea.