De câteva zile încoace, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea are un nou şef, în persoana lui Gheorghe Vidican, adus tocmai de la Aleşd ca s-o înlocuiască pe Simina Goia, pe prim-procuroarea adjunctă care ocupase până acum funcţia. Schimbarea a fost de musai, căci procuroriţa a reuşit să-şi ridice în cap poliţiştii până acolo încât aceştia au pârât-o peste tot, ameninţând chiar şi cu boicotul dacă nu va reveni la sentimente mai bune faţă de ei.

La mijloc au stat unele decizii bizare luate în favoarea infractorilor şi parcă în ciuda oamenilor legii, puse de cârcotaşi pe seama unor fiţe sau probleme muiereşti, căci cu materia cenuşie nu-şi permite nici unul să spună că doamna stă prost.

Una peste alta, după luni de lupte "seculare" şi pâre reciproce între procuroriţa îndărătnică şi poliţişti, răzbelul pare să fi fost câştigat de cei din urmă, care au şi sărbătorit deja, uitând cu desăvârşire că de schimbarea şefilor se bucură doar proştii. Sau la ei nu se pune, că sunt doar colaboratori?