Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă de tip cod galben de intensificări ale vântului, ninsori şi viscol la munte, valabilă inclusiv pentru judeţul Bihor, în acest sfârşit de săptămână.

Potrivit hărţii publicate de ANM, avertizarea vizează toată ţara, de sâmbătă, de la ora 8, până duminică, la ora 15.

"În toate regiunile, vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50... 65 km/h şi izolat peste 70 km/h. În Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zona deluroasă a Crişanei, mai ales seara şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitaţii mixte", arată ANM.

La munte vor fi rafale de 70... 80 km/h, iar pe creste vor depăşi 90... 110 km/h, treptat vor predomina ninsorile şi va fi viscol, mai notează meteorologii.

O altă avertizare, cod galben de ploi însemnate cantitativ, a fost emisă pentru o parte a zonei de munte, de vineri, de la ora 12, până sâmbătă dimineaţă, la ora 8.

"În vestul Carpaţilor Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantităţi de apă de 20... 25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi mixte", arată ANM.

Averse de ploaie şi descărcări electrice vor fi vineri după-amiază şi în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă local şi în Oltenia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!