Pista de alergare dintre strada Sovata şi malul Crişului Repede este aproape gata. Primăria Oradea a transmis, miercuri, că muncitorii toarnă stratul de tartan pe lungimea de aproape 640 de metri a pistei, iar trecătorii sunt rugaţi să nu păşească vreme de câteva zile pe suprafaţa acesteia.

"Iubitorii de atletism şi mişcare în aer liber din cartierele Rogerius şi Ioşia vor putea folosi în curând noua pistă de alergare, amenajată de Primăria Oradea între strada Sovata şi malul Crişului Repede. Marţi după-amiază a început turnarea stratului de tartan la pista de alergare de pe strada Sovata, lucrările continuând până joi. Având în vedere temperaturile ridicate, care întârzie întărirea suprafeţei de alergare, locuitorii sunt rugaţi să protejeze zona şi să nu calce pe stratul de tartan, până luni, 25 iulie", se arată în informarea municipalităţii. 

Lucrările au început din apropierea Podului Carol şi continuă înspre Podul Densusianu, conform Primăriei. 

Pista de alergare va avea o lungime de 644 de metri şi o lăţime de un metru. "Aceasta porneşte din apropierea locului de joacă de lângă Podul Carol, iar în zona terenului de joacă dinspre Podul Densusianu va face o buclă de întoarcere înspre Podul Carol", se arată în comunicat.

Lucrările sunt executate de către SC Drumuri Bihor, valoarea contractului de proiectare şi execuţie fiind de 385.000 de lei fără TVA. Pista de alergare are o suprafaţă totală de 4.795 mp.

Conform informării municipalităţii, pista de alergare are pardoseală sportivă din acoperire elastică permanentă (tartan), strat suport din BA16, strat de fundaţie din piatră spartă împănată şi strat de balast filtrant.

Aceasta este încadrată cu bordură mică (10x15 cm) pe fundaţie de beton şi este drenată pentru prevenirea degradărilor produse de pătrunderea apei în corpul drumului, precum şi acţiunii îngheţ-dezgheţ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!