Cei care vor să se relaxeze prin practicile specifice culturii hindise, tot mai gustate în occident, sunt aşteptaţi joi de la ora 19, să ia parte la o seară specială, numită "Kirtan" şi oferită de Centru Cultural Vedic, de pe strada Emilian Mircea Chitul numărul 3.

"Orădenii ar putea găsi un moment de linişte şi fericire interioară şi ar putea măcar pe moment să uite de toate grijile, dificultăţile şi să găsească o formulă care să hrănească şi sufletul", a afirmat reprezentantul Centrului Cultural Vedic din Oradea, Eugen Maliţa.

Cei interesaţi vor avea ocazia să se elibereze de stresul zilnic prin momente de mantra meditaţie. "Mantra provine din limba sanscrită din cuvintele manas care înseamnă minte şi tra care presupune eliberare în cazul de faţă o eliberare a minţii", explică Maliţa. Mai mult orădenii vor putea asculta muzică tradiţională indiană oferită de solistul formaţiei maghiare Republika, şi cel care conduce centrul vedic din Debreţin, Nitai Bhavana Prabhu.

De asemenea, după ce o vor urmări dansând pe ritmuri indiene pe dansatoarea Claudia Ignat, cei prezenţi se vor putea delecta cu preparate vegetariene specifice bucătăriei hinduse. Intrarea la eveniment este liberă.