Asociaţia SOS Autism Bihor va organiza, în 5 aprilie, un eveniment caritabil cu muzică, dans şi licitaţii, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru susţinerea activităţilor Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Oradea.

O astfel de seară caritabilă este organizată anual de SOS Autism în preajma Zilei Mondiale de Conştientizare a Autismului, sărbătorită în 2 aprilie.

În seara de 2 aprilie, de la ora 20.30, clădirea Primăriei Oradea şi Podul Centenarului vor fi luminate în albastru, evenimentul făcând parte din cadrul unei serii de manifestări similare care vor avea loc în aceeaşi zi la nivel naţional şi internaţional, sub titlul de "Luminează albastru pentru autism".

Trei zile mai târziu, în 5 aprilie, de la ora 18, va avea loc seara caritabilă "Împreună pentru autism", la sala de evenimente Solay. Bihorenii sunt aşteptaţi să petreacă o seară cu muzică şi dans, costul unui bilet fiind de 180 de lei. 

Invitatul special din acest an este orădeanul Ovidiu Lazăr, care a participat la mai multe concursuri şi festivaluri de muzică din ţară şi străinătate, inclusiv la Vocea României şi Vocea Italiei. Acesta este în prezent preşedintele Asociaţiei Enjoy Music, ce aparţine Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.

În aceeaşi seară, membrii Academiei Torja vor prezenta momente de dans sportiv, iar apoi se va organiza o licitaţie cu accesorii sportive, cu obiecte de artă şi bijuterii.

"Aşteptăm, la fel ca în fiecare an, să ni se alăture sponsori, parteneri, prieteni, colaboratori, oricine doreşte să sprijine Centrul de Zi, unde tinerii noştri îşi continuă activităţile de recuperare şi reabilitare. Invitaţii vor avea parte de un meniu special compus dintr-un fel principal de mâncare, candy bar, oferit de Cofetăria La Torta, degustare de jamon by cortador Nelu Matei, băuturi alcoolice şi răcoritoare", au mai transmis organizatorii.

Cei care vor să participe la seara "Împreună pentru autism" şi să sprijine astfel activităţile SOS Autism pot să facă rezervări la numerele de telefon 0742529453 şi 0744559154.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!