La Filarmonica de Stat Oradea, seara de joi, începând cu ora 19, este rezervată compozitorilor ruşi. Astfel că, în deschidere melomanii se vor putea delecta cu acordurile uverturii Ruslan şi Ludmila, de Mihail Ivanovici Glinka, lucrare plină de energie şi exuberanţă, finalizată în 1842.

Seara muzicală va continua cu popularul Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, o capodoperă a literaturii muzicale, ce transmite melancolie şi romantism, graţie tânărului violonist Remus Rîmbu. Solistul are numeroase premii obţinute la concursuri de prestigiu, dar şi mai multe apariţii cu orchestre atât în ţară, cât şi în străinătate. Remus Rîmbu a absolvit Conservatorul de Muzică din Viena în 2017 şi este masterand la Universitatea din Amsterdam.

Seara se va încheia cu un concert în primă audiţie la Oradea - Simfonia I în sol minor de Vasili Sergheievici Kalinnikov, care a fost compusă în 1894.

Invitat este olandezul Arthur Arnold, dirijor şef al Orchestrei Simfonice din Moscova, director muzical şi dirijor al Pacific Region International Summer Music Academy din Canada.

Bilete se pot cumpăra la casa de bilete a Filarmonicii (str. Moscovei nr. 5), de luni până vineri între orele 11 - 17, precum şi cu o oră înainte de concert.