O parte dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară au concertat, duminică seară, la Oradea, acompaniaţi de orchestra "Lăutarii din Chişinău", condusă de maestrul Nicolae Botgros.

A fost o seară dedicată românilor, cu numeroase cântece patriotice, aplaudate în picioare de cei 1.500 de spectatori adunaţi în Arena Antonio Alexe.

Evenimentul s-a intitulat "România ne uneşte" şi a fost organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) din subordinea Primăriei fiind dedicat Zilei Naţionale a României. Biletele au costat doar 10 de lei şi s-au epuizat în câteva zile.

Duminică seară, Arena Antonio Alexe a fost plină cu orădeni de toate vârstele, care au aplaudat şi chiar au chiuit la fiecare dintre invitaţi. Pe scenă au urcat, pe rând, Cornel Borza, Veta Biriş, Florica Zaha, Ionuţ Fulea, Sava Negrean şi, în fine, Nicolae Furdui Iancu, alături de fiul său, Tudor.

Recitalurile invitaţilor au cuprins câteva "hituri" ale acestora, precum şi cântece patriotice, astfel că publicul a ascultat şi aplaudat cântece precum "Noi suntem români", "Treceţi batalioane!", "Doamne ocroteşte-i pe români!", "Din ţara moţilor" şi "Nu uita că eşti român!". 

De asemenea, orchestra "Lăutarii din Chişinău" şi dirijorul Nicolae Botgros au dat recitaluri proprii cu melodii instrumentale.

La un moment dat, invitaţii şi publicul au ţinut un moment de reculegere în memoria actriţei Stela Popescu. 

În public au putut fi văzute mai multe steaguri şi fulare tricolore fluturate de spectatori. Fiecare interpret a purtat fie cocarde, fie brâuri tricolore. Sava Negrean Brudaşcu a şi adus o panglică mare tricoloră pe scenă, pe care a purtat-o pe braţ atunci când a cântat cu patimă "Doamne, ocroteşte-i pe români".

Spectacolul a fost găzduit de prezentatoarea TV Iuliana Tudor, care a mulţumit publicului pentru primirea făcută la Oradea: "Doamne ajută! Către o Românie aşa cum o doriţi!", a spus Iuliana Tudor.

Ea şi maestrul Nicolae Botgros au fost cei care, la final, au coborât primii de pe scenă în public, fiind urmaţi şi de celelalte vedete ale serii. Artiştii au împărţit florile primite de la organizatori în public şi apoi s-au prins în horă cu orădenii, încheind astfel un concert de succes, savurat din plin orădenii prezenţi.