Seară fashion sâmbătă la Oradea. Sala Ambasador din centrul comercial Oradea Shopping City a găzduit prima ediţie a Romania Fashion Festival, un eveniment care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru amenajarea în Bihor a unei tabere de munte pentru copii defazorizaţi.

Organizat de orădeanca Cătălina Burlo, evenimentul a adunat personaje cunoscute în lumea mondenă. Invitatul special al serii a fost designerul Cătălin Botezatu, show-ul fiind prezentat de vedetele TV Cristina Cioran (Ferma vedetelor, Pro TV), Vica Blochina (Vorbeşte lumea, Pro TV) şi Raul Popa (Insula iubirii, Antena 1).

De asemenea, la prima ediţie a festivalului a participat şi creatoarea de modă Rita Mureşan, precum şi personaje din lumea mondenă locală, precum bloggeriţa Beatrice Szuhai şi fiica cea mare a lui Ioan Micula, Olivia, care a venit alături de soţul său.

Pe parcursul serii, participanţii au admirat colecţii semnate de mai mulţi designeri din Oradea şi din ţară, precum şi din străinătate: Felba, Alis by Alina Sabau, Giuliano Sabau, Cielle by Cristina Trandafir, Vera Voss, Divos by Doru Mocanu, Antoanelle, Spencer by Ciprian Craciun, Pusa Ciucle, Monica Anton şi brandul italian Lelka Lor.

Ţinutele prezentate au reprezentat diverse stiluri creative, între acestea numărându-se şi rochii haute-couture create cu migală. Asta nu înseamnă că rochiile nu le-au dat de furcă tinerelor manechine, una dintre ele împiedicându-se de o bucată de material şi căzând pe podium în timp ce ducea de mână o fetiţă, şi ea îmbrăcată în rochiţă de designer. Încurajată de aplauzele spectatorilor, tânăra s-a ridicat şi şi-a continuat defilarea.

La eveniment s-a intrat pe bază de invitaţie plătită, însă, participanţii au fost îndemnaţi să doneze şi la faţa locului pentru înfiinţarea de către fundaţia "Fapte bune" a taberei de munte "Turnul de apă – Şuncuiuş", într-o clădire a ONG-ului, situată în zona Bălnaca-Groşi. De serviciile taberei ar urma să beneficieze mai mulţi copii din medii defavorizate.