Zeci de orădeni au fost invitaţi, joi seară, la RIVO Restaurant & Lounge, să guste mai multe sortimente de vinuri aduse din Cramele Recaş şi prezentate de cunoscutul somelier Stelian Ştefan. Gazdele s-au pregătit şi cu un meniu deosebit, menit să pună în valoare proprietăţile vinurilor alese de somelierul Cramelor Recaş.

Drept urmare, invitaţii, între care s-au numărat şi mai multe oficialităţi şi oameni de afaceri, au fost îmbiaţi întâi cu spumant roze Sole, cu struguri negri la bază, savurat pastă de măsline (tapenada) şi smochine, iar apoi cu un vin alb, Sole Chardonnay baricat, maturat în butoaie aduse din Franţa, după cum le-a explicat somelierul Stelian Ştefan celor prezenţi. Vinul alb a fost savurat cu piept de pui, gătit după o reţetă deosebită, menită să păstreze puiul suculent, servit alături de un risotto gustos.

Selecţia aleasă de somelierul Cramelor Recaş pentru seara specială de la RIVO Restaurant & Lounge a mai cuprins şi două muze, după cum le-a numit acesta. Este vorba despre Muse Day roze, prezentat într-o sticlă sabrată şi servit cu somon şi cartofi, respectiv Selene, un vin roşu, puternic, cupaj între cabernet sauvignon şi merlot, care a fost servit cu carne de miel, cus-cus şi stafide.

Pe tot parcursul serii, invitaţii restaurantului RIVO au primit informaţii şi sfaturi din partea somelierului despre producţia vinurilor şi spumantelor, precum şi despre cum ar trebui acestea servite pentru a fi savurate la adevărata lor valoare. Spre finalul serii, după prezentarea şi degustarea vinului roşu, somelierul Stelian Ştefan i-a lăsat pe invitaţi să pălăvrăgească în voie. "Toate poveştile apar la vinul roşu", a conchis acesta.

Seria evenimentelor de acest gen va continua în perioada următoare la RIVO Restaurant & Lounge, după ce aici au mai fost organizat şi seri dedicate unor băuturi precum Aperol Spritz şi whiskey-ul Jack Daniels.