În acest an, din motive lesne de înţeles, Halloween-ul nu va fi sărbătorit în stil "tradiţional", adică cu petreceri prin pub-uri şi cluburi, animate de tineri îmbrăcaţi în vampiri, vârcolaci sau personaje celebre. 

În schimb, orădenii cu spirit de aventură sunt invitaţi să facă ceva... magic. Mai precis, să salveze oraşul de spiritele rele, participând la un "real life game", cum l-au numit organizatorii, adică la un joc care se petrece nu pe un ecran, ci prin zona centrală a oraşului, împletind provocări, ghicitori, indicii şi misiuni contracronometru...

Provocări... altfel 

Vrând să ofere experienţe noi, timişorenii de la Exit Masters s-au specializat în organizarea de jocuri creative outdoor, care mizează pe logică şi spirit de aventură. Spre exemplu, nu de mult au organizat în mai multe oraşe ale ţării, inclusiv în Oradea, evenimente ca "Teroare în România", în cadrul căruia participanţii aveau misiunea să dejoace un "atentat". 

În această toamnă, ei au lansat un alt concept, pe care l-au numit "The MoonLight Call", un joc care îi trimite pe participanţi, grupaţi în echipe, în mai multe zone ale unui oraş în încercarea de a salva lumea de spirite rele în preajma Halloween-ului. 

Jocul este organizat, în aceste zile, în mai multe oraşe, cum ar fi Timişoara, Sibiu şi Cluj-Napoca. Pe 30 octombrie, evenimentul va avea loc şi în zona centrală a Oradiei, începând cu ora 18, pe seară, căci aşa este mai captivant...

Spiritele rele... 

"În seara de Samhain - căci se spune că Halloween-ul îşi are originile în această sărbătoare celtică - "graniţa" dintre lumea noastră şi cea de dincolo se subţiază, iar spiritele rele coboară pe pământ", explică Roxana Szögi, de la Exit Masters, premisa activităţii. În jocul care va avea loc vineri la Oradea, participanţii se vor "transforma" în vrăjitori buni. De ce? "Singurul lucru care ne dă siguranţa că aceste creaturi se întorc pe tărâmul lor este o lumină de veghe a lumii noastre, însă spiritele au reuşit să o stingă. Vrăjitorii buni au misiunea de a trece peste tot felul de piedici pentru a o reaprinde şi a salva lumea", adaugă Roxana. 

Doritorii se pot grupa în echipe de 2-5 participanţi şi se pot înscrie la "MoonLight Call" pe site-ul iabilet.ro, unde un grup de 3 persoane va plăti 170 lei, un grup de 4 persoane - 230 lei, în timp ce echipele cu 5 persoane vor plăti 260 lei, taxă de participare. 

... şi vrăjitorii buni

În ziua evenimentului, cu o oră înainte de start, echipele vor primi prin aplicaţia WhatsApp locul de pornire şi câteva detalii, de la "Spiritul tehnologiei", cum l-au numit organizatorii. Apoi, participanţii vor trebui să meargă dintr-un punct în altul pe măsură ce rezolvă provocările organizatorilor. 

Pentru a putea face asta, ei vor trebui să fie foarte atenţi la indicii, să rezolve tot felul de puzzle-uri şi jocuri logice, dar şi să găsească răspunsul unor ghicitori, astfel încât să poată "descuia" următoarele indicii. 

Dacă se vor descurca cu task-urile primite, echipele se vor întâlni cu Paznicul Luminii, vor reaprinde lumina şi vor salva pământul de musafirii nepoftiţi de "dincolo". "Fiecare echipă va concura cu ea însăşi, nu cu celelalte. Unele sarcini vor fi contratimp", spune Roxana. 

Joc în siguranţă 

Astfel de jocuri au lipici la adolescenţi, dar şi la adulţi. "De obicei, participă tineri cu vârste de 25-35 de ani la activităţile noastre. Se întâmplă să fie şi adolescenţi, însă, potrivit regulamentului, fiecare echipă trebuie să aibă în componenţă măcar un adult", precizează reprezentanta Exit Masters. 

Pentru că în viaţa reală spiritele rele s-au materializat în forma unui virus, participanţii vor trebui să respecte normele anti-Covid în vigoare, iar organizatorii nu vor accepta mai mult de 20 de echipe (formate din câte 2-5 persoane), care, oricum, vor parcurge provocările în aer liber. Căci în zilele de azi până şi vrăjitorii trebuie să se protejeze...