Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad şi ar urma să fie adus în ţară. Ghiţă era însoţit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiţă a prezentat documente false.

Poliţia Română a făcut publică şi o fotografie cu Sebastian Ghiţă, din care reiese că acesta a încercat să îşi schimbe înfăţişarea, fotografia surprinzându-l pe fostul parlamentar cu barbă.

Fostului deputat român i se va face deocamdată dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare, a spus ministrul de Interne, Carmen Dan, în direct la Digi 24.

Surse judiciare su declarat pentru News.ro că a fost urmărit fratele lui Ghiţă, care iniţial s-a aflat la Istanbul, după care a plecat către Serbia.

Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar.

Fostul deputat ar fi fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI.

Poliţia Română a colaborat în acest caz cu autorităţi din 10 ţări: Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa.

Fostul parlamentar este trimis în judecată în două dosare. În iunie 2016, Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată, alături de foşti şefi de poliţie şi procurori din Prahova, fostul deputat fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi conducerea unei maşini fără permis.

În iulie 2015, Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădesc, au fost trimişi în judecată de către DNA în dosarul în care procurorii îl acuză pe Ghiţă că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft.

Totodată, Sebastian Ghiţă este urmărit penal în alte două dosare. Este vorba de cauza privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi dosarul în care Iulian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni.