Nu mai puţin de 60 de pensionari, dintre cei 733 de bihoreni care au dat mită, în ultimele două săptămâni, pentru a obţine un dosar de pensionare pe caz medical, au fost au fost audiaţi, miercuri, de poliţişti, urmând ca în zielele următoare să fie audiate şi  celelalte persoane implicate în circuitul şpăgilor.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că, în cursul aceleiaşi zile, poliţiştii vor cere procurorilor sechestru extins pe bunurile medicilor şi asistenţilor de la Serviciul de Expertiză Medicală a Casei de Pensii Bihor, dar şi pe cele ale familiilor acestora, ale părinţilor, respectiv ale copiilor acestora.

Miercuri după amiază, poliţiştii încă fac percheziţii la locuinţele la 16 persoane, medici şi astente, dar şi la aparţinătorii şi complicii lor. Între aceştia, se numără şi viceprimarul din Avram Iancu, Dan Chirla, în calitate de complice, suspectat că intermedia şpăgile.

Unul dintre medicii acuzaţi, Ovidiu Pleşa, ridicat de poliţişti pentru audieri, a negat în faţa jurnaliştilor faptul că ar fi luat bani pentru dosarele aprobate. "Oamenii pot să spună ce doresc (că se dau bani - n.r.), dar nu există aşa ceva!", a spus Pleşa.

Vezi mai jos imagini din timpul descinderilor la Casa de Pensii!