Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA chiar din faţa Ministerului. Preda, care este un apropiat al primarului de Constanţa, Radu Mazăre, dar şi al fostului ministru Anga Boagiu, este suspectat de fapte de corupţie şi este audiat de procurorii anticorupţie.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, se pare că în acest caz a fost organizat un flagrant, în urma căruia au fost reţinuţi atât Valentin Preda cât şi şoferul acestuia. Asupra secretarului de stat ar fi fost găsite două plicuri de culoare maro, însă conţinutul acestora nu a fost dezvăluit.

Mai multe percheziţii şi audieri au loc marţi, în acest dosar.

Contactaţi de gândul, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au declarat că, deşi a fost numit încă din ianuarie în funcţia de secretar de stat, Preda "nu avea deocamdată atribuţii în Ministerul Transporturilor".

Pe de altă parte, după ce Preda a fost ridicat de DNA, premierul Victor Ponta l-a demis din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Potrivit propriului CV, Preda a fost consilier local al Primariei Constanţa în perioada 2010- 2012. Constănţeanul a a fost şi membru în Consiliul de Administraţie a Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, în perioada 2010- 2012, dar şi director al firmei S.C Ro- DE Parteners S.R.L. De asemenea, Preda a mai fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor pentru câteva luni, în 2009. El şi-a început activitatea în 1989, ca personal navigant.

Valentin Preda a fost numit secretar de stat în mai 2012 de către premierul Victor Ponta. La începutul anului, pe 6 ianuarie, el a fost demis, de ministrul Relu Fenechiu, apoi fiind din nou numit pe funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Valentin Preda este cunoscut ca un apropiat al lui Radu Mazăre, fiind fostul său consilier, care a spus despre el că e "un băiat performant", dar şi al Ancăi Boagiu.

Potrivit declaraţiei de avere, Valentin Preda are în conturi 35500 euro şi 23.000 lei, dar şi un împrumut acordat unei firme cu peste 630.000 lei respectiv unei persoane fizice - aproape 150.000 euro. Secretarul de stat spune că nu deţine nici un teren şi nici o casă.