Plătiţi gras şi ridicaţi la rang de secretari generali prin Codul Administrativ legiferat de PSD, secretarii comunelor, oraşelor şi municipiilor au ajuns să-şi bată joc şi de cele mai elementare sarcini. 

A constatat-o zilele trecute inclusiv Prefectura Bihor, notificată de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că din 16 secretari generali de comune care s-au înscris pentru a participa în februarie la cursuri de specialitate organizate la Centrul Zonal de Pregătire în Protecţie Civilă din Cluj, s-au prezentat doar doi, cei din Tarcea şi Drăgeşti, 14 absentând fără să fi anunţat vreun motiv: cei din Paleu, Oşorhei, Cociuba Mare, Balc, Boianu Mare, Tărcaia, Spinuş, Tileagd, Roşia, Hidişelu de Sus, Viişoara, Nojorid, Pomezeu şi Sâmbăta.

Întrucât, graţie aceluiaşi Cod Administrativ, secretarii generali nu mai pot fi "judecaţi" în comisii disciplinare la nivelul Prefecturilor, pagubele create de indolenţa acestora, recte cheltuielile făcute degeaba, vor fi suportate, ca de obicei, din banul public.

Şi tot avutul public va avea de suferit şi dacă în localităţile cu secretari chiulangii aceştia nu vor şti ce au de făcut într-o situaţie de urgenţă dacă - Doamne fereşte! - va fi cazul...