Universitarii orădeni şi-au ales săptămâna trecută reprezentanţii în Senatul academic, prilej cu care candidaţii au trebuit să-şi prezinte CV-urile pe site-urile facultăţilor. Pe lângă faptul că unii nici măcar n-au fost în stare să-şi facă un CV în format european, cum îi obligă regulamentul de alegeri, revoltător şi penibil este felul în care "postacii" Universităţii au publicat documentele, anonimizate la modul tembel.

De pildă, la Medicină, documentele au fost "secretizate" prin acoperirea cu markerul a domiciliului, adresei de e-mail şi a numerelor de telefon ale candidaţilor, operaţiune inutilă din simplul motiv că informaţiile tipărite "răsar" de sub cariocă.

La Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, unde a candidat şi rectorul Constantin Bungău, angajaţii au editat electronic CV-urile, acoperind cu bandă roşie toate informaţiile personale. Aşa se face că, la Bungău de pildă, în afara numelui şi a pozei, nu mai apar nici telefonul, nici e-mail-ul, ba chiar nici naţionalitatea ori sexul candidatului. Până şi numărul de telefon fix, de la biroul din Rectorat, a fost cenzurat, de parcă nu ar fi postat, cum e şi normal, inclusiv pe site-ul Universităţii.

Bihorel sugerează ca la următoarele alegeri universitarii să cenzureze chiar şi numele candidaţilor pe buletinele de vot. Adevărul e că, la ce pretendenţi sunt la şefia Universităţii, nici nu prea contează pe cine votează...