Magnatul orădean Zoltan Teszari, patronul operatorului de telecomunicaţii RDS&RCS, ar avea noi planuri de extindere în lumea televiziunii. Cel puţin aşa susţin surse din piaţa media, care afirmă că miliardarul are în plan "un proiect secret pe care îl vrea realizat cât mai repede".

Informaţia a fost făcută publică de site-ul reportervirtual.ro. "Deşi RCS& RDS este o companie expandată la un nivel greu de anticipat cu ani în urmă, iar creditele luate se ridică la multe sute de milioane de euro, se pare că se mai pregăteşte o investiţie de calibru. O televiziune generalistă care să se bată cu PRO TV şi Antena 1 este proiectul secret care ar putea propulsa RCS& RDS spre poziţia de lider al industriilor media-telecom", susţine sursa citată.

Se pare că RCS& RDS ar vrea să joace pe nişa entertainement-ului. Concret, compania orădeană ar pregăti o televiziune construită de la zero care să cumpere formate TV de succes din afară.

"În condiţiile în care totuşi creditele companiei lui Teszari se apropie de scadenţă, rămâne de văzut dacă banii pentru acest proiect se vor găsi. Ar fi cea mai mare supriză pe care RCS&RDS ar putea să o producă pe piaţa media. Profesioniştii pentru acest proiect se vor găsi, numai din echipa pe care Sârbu o avea la PRO TV se vor putea recruta destui specialişti high-class", mai menţionează site-ul Reporter Virtual, precizând că va reveni cu detalii pe această temă.

Informaţia survine după ce săptămâna aceasta, reprezentanţii companiei şi-au anunţat oficial intrarea pe piaţa de energie electrică din România printr-un parteneriat desfăşurat, în premieră naţională, cu Primăria Oradea. Conform acestuia, municipalitatea, instituţiile subordonate, firmele din oraş şi orădenii vor putea beneficia de energie electrică cu 16% mai ieftină. Asocierea ar aduce municipalităţii o economie de 900.000 euro, la care se adaugă şi un procent de 10% din profit, dar nu mai puţin de 200.000 euro pe an.

Citiţi detalii în articolul "Premieră naţională: Primăria şi RCS&RDS se asociază pentru a oferi orădenilor cea mai ieftină energie electrică din ţară"