La doar un an de la începerea lucrărilor, conducerea Hotelului President din Băile Felix a inaugurat vineri noua clădire dotată cu 56 de camere şi patru apartamente. Complexul de patru stele are acum în total 92 de camere şi beneficiază de două piscine cu apă termală, una în aer liber şi alta acoperită, terenuri de tenis pe zgură şi fotbal pe material sintetic, restaurant, bar, cafenea, terasă, centru de sănătate şi relaxare, centru de conferinţe, cameră de bagaje, aer condiţionat, internet, şi lift panoramic.

Şi serviciile sunt de nivel internaţional. Complexul are recepţie non-stop, servicii de relaţii cu oaspeţii, asistenţă pentru organizarea de evenimente, apel de trezire la cerere, mic dejun cu bufet internaţional, serviciu de spălătorie şi curăţătorie şi transport la aeroport.

Noutatea absolută o reprezintă centrul de tratament împotriva îmbătrânirii "Ana Aslan" care utilizează produse Gerovital, unicul din judeţul Bihor. "Avem o bază de tratament echipată cu utilaje de ultimă generaţie şi am reuşit să încheiem un contract cu Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" pentru a deschide două cabinete de tratament împotriva îmbătrânirii prin utlizarea gerovitalului", a spus Jean Podilă, proprietarul hotelului.

Bază de tratament

Latura cea mai importantă a complexului o reprezintă posibilităţile de tratament, recuperare şi profilaxie. Complexul beneficiază de resurse de apă termominerală, care permite tratarea mai multor afecţiuni medicale.

Pe lângă personalul hotelier, centrul mai are şi un corp special de medici, kinetoterapeuţi, asistente medicale şi maseuri cu experienţă în domeniu. Aceştia pun la dispoziţia turiştilor tratamente speciale prin electroterapie, unde scurte, ultrasonoterapie, laserterapie, magnetoterapie, masaj terapeutic, termoterapie, hidroterapie, kinetoterapie şi elongaţii. Pot fi tratate afecţiuni diverse, de la boli reumatice la boli neurologice, sechele posttraumatice, sechele după operaţii sau nevroze de stres.

Eficienţă maximă pe bani europeni

La Complexul President nu se pierde niciun strop din apa geotermală. "Nu folosim deloc combustibil pentru încălzire. Prin intermediul unui sistem special, apa termominerală este refolosită pentru a produce apă caldă menajeră şi pentru încălzirea hotelului. Aşa se face că, datorită acestui sistem, încălzirea şi apa caldă sunt de 6-7 ori mai ieftine decât dacă am fi folosit combustibil", a explicat Jean Podilă.

Construirea complexului s-a făcut cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, prin Programul Operaţional Regional "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabilă a resurselor naturale şi pentru creşterea calităţii serviciilor turistice".

Proiectul "Balneoturism de 4 stele în Staţiunea Băile Felix prin extinderea Hotelului President" a avut o valoare de 16,8 milioane lei din care 12,9 milioane au venit de la Ministerul Dezvoltării, 3,5 milioane de la beneficiar, restul fiind TVA.

Patronul Jean Podilă nu se va opri aici. A început deja construirea unui Aquapark, care va fi dotat cu bazine acoperite, tobogane şi bowling şi care va fi finalizat în iunie-iulie, anul viitor.