Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis, duminică, la timp, ora 7, în toată ţara şi fără incidente majore.

Un singur eveniment a fost mai deosebit: preşedintele unei secţii de votare din judeţul Gorj este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce a pierdut ştampila de control a secţiei pe care o conduce.

Conform agenţiei de ştiri Mediafax, reședintele Secției de votare nr. 166 din comuna Bumbești-Pițic din județul Gorj a sunat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Biroul Electoral Județean (BEJ), anunțând că nu ştie unde a pus ştampila de control.

La faţa locului au ajuns atât reprezentanţi ai BEJ, cât şi ai Poliției, care au dispus înlocuirea ştampilei de control, după ce aceasta nu a fost găsită.

În județul Gorj, sunt amenajate 327 de secții de votare, 56 dintre acestea fiind în municipiul Târgu Jiu, fiind așteptate la urne 304.975 de persoane.

Potrivit Mediafax, 18.284.326 de alegători, dintre care 1.788.196 în Bucureşti sunt aşteptaţi la urne pentru alegerea preşedintelui pentru un mandat de cinci ani, dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursă.

Procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României a început în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland), sâmbătă, la ora 20.00, la ora României, având în vedere diferenţa de fus orar. De altfel, la începerea votului în România, la ora locală 7, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii din afara ţării, iar simultan cu începerea votului în ţară s-au deschis 50 de secţii din străinătate, votul decurgând în condiţii normale.