Prima şedinţă a Consiliului Judeţean după retragerea PNL din Guvern a avut loc vineri şi s-a derulat fără niciun incident.

Proiectele propuse pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate şi fără comentarii. Asta s-a întâmplat şi pentru că aleşii au avut de luat doar hotărâri fără miză, în timp ce un proiect ce putea isca dezbateri, repartizarea cotei de 20% din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din impozitul pe venit, a fost retras de pe ordinea de zi la debutul şedinţei, fără comentarii.

Astfel, aleşii bihorenilor au aprobat în unanimitate organigramele pentru acest an la Teatrul Szigligeti Szinház, Filarmonică, Şcoala de Arte Francisc Hubic, Revista de Cultură Familia, Biroul Public de Editare al Monitorului Oficial al Judeţului Bihor, Centrul Medico-Social Popeşti, Spitalul de Psihiatrie Nucet şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Bihor, dar şi costurile medii pentru un copil şi pentru o persoană majoră din centrele aflate în subordinea DGASPC. De asemenea, aleşii bihorenilor au decis să nu-şi exercite dreptul de preemţiune la vânzarea unui apartament din Palatul Moskovits Adolf şi fiii din Oradea.

Puţinele intervenţii în cadrul şedinţei au fost legate la desemnarea celor cinci reprezentanţi ai CJ Bihor în firma la care instituţia este şi asociat unic, SC Pază şi Protecţie SRL. Fiecare grup politic din CJ a putut să facă propuneri pentru cele cinci locuri, liberalii propunându-i pe Nicolae Gherdan şi Florin Birta, social-democraţii pe Traian Costa şi Florin Bogdan, iar UDMR-iştii pe Lakatos Janos. Liderul PDL-iştilor din CJ, Ionel Avrigeanu, a cerut cuvântul, întrebând dacă el şi colegii săi de partid pot face propuneri. "Vai de mine! Vă aşteptăm de mult", i-a răspuns preşedintele Cornel Popa. În final, însă, Avrigeanu a spus că PDL nu are propuneri, ci doar vroia să ştie dacă ar putea avea.

Zâmbetele aleşilor le-a stârnit şi vicepreşedintele CJ Bihor Alexandru Kiss, care s-a luat de acelaşi Popa. Sesizând că după ce diferiţi preşedinţi de comisii precizau avizul favorabil pentru hotărârile luate, Popa le răspundea cu o urare de sănătate, când a luat cuvântul în calitate de şef al Comisiei Juridice, Kiss s-a dat lovit. "Până acum am fost de acord cu tot şi numai mie nu mi-aţi urat sănătate. Ce să înţeleg?", a spus liderul UDMR, rămânând însă fără răspuns.