Prima victimă a situaţiilor de criză este democraţia. Municipalitatea orădeană o confirmă prin refuzul constant de a transmite în direct şedinţele de Consiliu Local pe reţelele de socializare, astfel încât orădenii să poată vedea cum le este hotărâtă soarta.

Liderul grupului PSD, Emilian Pavel, a cerut joi, pentru a doua oară de la constituirea noului Consiliu, transmiterea online a dezbaterilor. Argumentele pesedistului, potrivit cărora Consiliul Judeţean transmite şedinţele online încă din precedentul mandat, că la Paleu tocmai consilierii liberali au declanşat o campanie pentru transmiterea şedinţelor de acolo, dar şi că o transmisie de 30 de secunde pe care a făcut-o în direct a strâns rapid 30 de urmăritori, semn că există interes din partea orădenilor, nu au avut rezultatele scontate. Dimpotrivă.

Primarul Florin Birta a spus că dacă pandemia va impune renunţarea la şedinţele faţă în faţă, pentru protejarea aleşilor locali şi a angajaţilor municipalităţii, va propune revenirea la sistemul folosit în primăvară. Consilierii vor primi un cod cu care să se conecteze la una dintre liniile puse la dispoziţie de Serviciul de Transmisiuni Speciale, iar dezbaterile se vor desfăşura în regim de teleconferinţă.

Nu doar că nu public, ci de-a dreptul la secret! Doar n-are nevoie administraţia de cetăţeni care să stea în calea dezvoltării, punând întrebări despre hotărârile luate sau chiar, Doamne fereşte, cerând explicaţii...