După ce Cristian Beltechi s-a retras discret de la conducerea Poliției Locale Oradea pe un post la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier, șefia instituției pe care a condus-o a devenit o enigmă. După câteva săptămâni de interimat asigurat de adjunctul Ioan Găluț, Poliția Locală ar putea avea un nou șef „plin”.

Bihorel a auzit că la conducere ar urma să ajungă Samuel Florin Milian, un tânăr șef de agenție la Autoritatea Rutieră Română, susținut în noua funcție de PNL. În vreme ce unii zic despre acesta că e „de treabă și capabil”, alți colegi cârcotesc că la avere e chiar „mai tare ca Năstase și Iohannis” la un loc.

Și, într-adevăr, pare un mic mogulaș: potrivit ultimei declarații de avere, din ianuarie, Milian deține împreună cu soția 8 terenuri intravilane și unul agricol, două case de locuit, trei apartamente și două spații comerciale, două mașini, plus venituri din afaceri pe care le derulează inclusiv în Austria.

Nepot de pastor și, după câte a observat Bihorel, fan al primarului Florin Birta, căruia nu pierde niciun prilej să-i share-uiască pe Facebook realizările, Milian este, cum ar veni, plin de calități. Ce candidat ar putea fi mai potrivit să-i „polițienească” pe polițiștii locali?