Fostul subprefect de Bihor, Cristian Bitea, demonstrează că, dacă ești bine înfipt în sectorul bugetar, nicio funcție nu se pierde, ci doar se transformă.

Unul dintre lupii tineri ai PD Bihor, talentat la învârteli, care încasa lunar 300 euro pentru a-și plăti chiria deși deținea un apartament în București, iar familia sa altele trei în Oradea, după ce a fost mazilit în 2010 de Emil Boc, a fost uns peste 5 ani de Dacian Cioloș șef peste Agenția Națională a Funcționarilor Publici, iar după ce a fost demis după doar un an de Mihai Tudose, și-a încercat norocul în 2016 pentru un post de deputat pe lista PSD Bihor.

În urma eșecului în alegeri, tânărul politruc s-a instalat într-un post călduț de inspector guvernamental, până în vara anului trecut, când PSD l-a reactivat, cu titlu provizoriu, ca secretar general al Ministerului Muncii.

De atunci, și până în prezent, delegarea a fost prelungită automat, tot câte 6 luni, prin decizie a primului-ministru, pe principiul că orice provizorat devine definitiv. Din această calitate, Bitea i-a prezentat joia trecută ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, venită să participe la inaugurarea fabricii Nokian Tyres, centrul Oradiei.


Foto: Facebook Ioan Mang

Din alaiul ministerial au mai făcut parte deputatul Ioan Mang, noul președinte al PSD Bihor Aurel Mohan și subprefectul Emilian Pavel.

Anii de muncă grea de birou, cu cafele și ședințe plictisitoare, i-au scos peri albi, la propriu, lui Cristian Bitea care a afișat pe Corso o burtică de șef și un aer preocupat. Postul călduț de hopa-mitică impune și sacrificii...


Foto: Facebook Ioan Mang

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!