Direcţia Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Oradea are, începând de săptămâna aceasta, un şef nou. Este vorba despre finanţistul orădean Radu-Ioan Igna, care a mai condus structura regională în trecut.

Igna a fost detaşat în funcţia de inspector general adjunct antifraudă la DRAF Oradea începând de luni, 9 septembrie, prin ordin al şefului ANAF.

Anterior, el fusese şef serviciu Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Bihor, începând din august 2009, cu excepţia unei perioade de 1 an, între 2017 şi 2018, când a mai fost detaşat la conducerea Antifraudei Oradea.

Membru PSD Bihor, Radu-Ioan Igna ia locul unui alt finanţist orădean, Eugen Jude, care conducea DRAF Oradea din ianuarie 2024. Potrivit surselor BIHOREANULUI, schimbarea vine pe fondul unor tensiuni acumulate în instituţie, legate de modul de management al personalului.

"Din poziţia pe care o ocup, voi face toate demersurile necesare ca activitatea instituţiei să fie orientată pe colectarea veniturilor către bugetul de stat şi pe combaterea evaziunii fiscale, pentru că rolul nostru este acela de stopare a evaziunii fiscale. Totodată, mă voi asigura de o continuitate în bunul mers al instituţiei şi de existenţa unor condiţii optime pentru angajaţi, în desfăşurarea activităţii", a declarat BIHOREANULUI noul şef al Antifraudei Oradea.

Direcţia Regională Antifraudă Oradea nr. 6 are arondate 6 judeţe. Pe lângă Bihor, aria de responsabilitate a instituţiei acoperă şi judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Direcţia Antifraudă Fiscală este o instituţie din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), responsabilă cu prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor activităţi ilegale legate de impozite şi taxe. Printre atribuţiile ei se numără controlul şi verificarea contribuabililor pentru a identifica posibile fraude fiscale, investigarea cazurilor de evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice, dar şi elaborarea de strategii şi măsuri pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!