Comisariatul judeţean al Gărzii de Mediu Bihor are o nouă conducere. Pe 14 septembrie, la conducerea instituţiei a fost numit Mihai Togor, cunoscut bihorenilor ca fondatorul asociaţiei Aqua Crisius şi, totodată, drept unul dintre ecologiştii veridici ai oraşului.

Aqua Crisius, din conducerea căreia Togor s-a retras, este custode al mai multor rezervaţii naturale din Bihor şi, totodată, una dintre puţinele organizaţii de mediu din Bihor care derulează proiecte valoroase, cu finanţare nerambursabilă, pentru îmbunătăţirea infrastructurii din ariile pe care le are în administrare.

"Am fost numit de către comisarul general în această funcţie, până la organizarea unui concurs", a confirmat luni Togor pentru BIHOREANUL. Comisar şef adjunct a rămas Alin Sălăjan.

Candidat PSD, în 2016, la Consiliul Local Oradea anul trecut, Mihai Togor îl înlocuieşte din funcţie pe Florentin Muscă, cel care a condus activitatea Gărzii de Mediu Bihor din iunie 2016. Muscă a rămas acum comisar al Gărzii.

Togor este angajat al Gărzii de Mediu Bihor din luna februarie a acestui an. Înainte de aceasta, el a fost inspector ecologic la Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.