Un comunicat de presă al Prefecturii, remis miercuri dimineaţă, a anunţat că directorul Cancelariei Prefectului, Mirona Olteanu, şi-a dat demisia din această funcţie, începând cu data de 17 aprilie. "Demisia a fost acceptată de domnul Gavrilă Ghilea, prefect de Bihor", se arată în comunicat.

Contactată de BIHOREANUL, Mirona Olteanu spune că şi-a dat demisia de la stat ca să meargă la privat, dar fără a da niciun detaliu. "Am considerat că e un an bun în care să-mi testez capacităţile de comunicator în domeniul privat", a spus fosta şefă a Cancelariei Prefectului, care a precizat că încă nu şi-a găsit un alt job.

La rându-i, prefectul Gavrilă Ghilea a declarat pentru BIHOREANUL că nu a luat o decizie în ce priveşte numirea unui alt şef al Cancelariei Prefectului. "Nu m-am gândit încă, urmează să iau o decizie zilele următoare", a spus Ghilea.

Mirona Olteanu a fost şefa Cancelariei prefectului din noiembrie 2011, după ce pedelista Adelina Coste a renunţat la această funcţie, pentru a deveni subprefect în locul lui Cristian Bitea. Înainte de a lucra la Prefectură, Mirona Olteanu a fost reporter şi prezentator de ştiri la postul local de televiziune TTV, patronat de fraţii Ioan şi Viorel Micula.

Este posibil, totuşi, ca plecarea Mironei Olteanu să deschidă calea revenirii pe post Adelinei Coste, cea care a demisionat recent din funcţia de subprefect şi care a mai ocupat funcţia de director al Cancelariei prefectului, din 2009 până în august 2010.